reede, oktoober 06, 2006

Filmid

Viimased filmielamused on püsinud jätkuvalt enam-vähem tõusuharjal.

Hollywood Ending on Woody Alleni 2002 aasta film, milles ta "üllatuslikult" jälle peaosas mängib. Tuleb tunnistada, et seekord puutusin ma selle meistriteosega kokku pigem kuuldemängu vormis, kuna visuaalne tähelepanu oli mujale suunatud.

"Filmimaailma paigutuv komöödia oma parimaid päevi näinud rezhissöörist, kes kaotab oma nägemise just enne suurepärase tööpakkumise saamist." [telekavast] Just seda see oli. Komöödia oli muidugi õnneks armsalt tajutav.
Mulle meeldivadki siiski need filmid, mida vaadates saab kas mõnusalt muiata või diivanil kergelt muheleda, mitte ei pea oma seedeelundkonda välja lõkerdama. Samas ei meeldi mulle Woody Alleni sarnase ülesehitusega filmid (tõsi, pole küll kõiki näinud). Enamasti keskendutakse ikka mehe ja naise suhetesse, kusjuures juhtivaks pooleks on naine. Woody on lühem pool. :o)
imdb.com annab user rating'u 6,2/10. Arvan sama.

Der Untergang on ajalooline draama.Filmi sündmustik keskendub 1945. aasta aprillikuu sündmustele, mis toimuvad füüreri ülisalajases Berliini punkris. Tegevustikku näidatakse Adolf Hitleri erasekretäri Trudl Junge pilgu läbi (suures osas ongi tegemist tegelikkuses juhtunuga, sest filmi aluseks on Junge enda mälestused). Palju on kiidetud filmis peaosa (Hitler) mänginud Bruno Ganz'i. Tõsi. Ta mõjub ääretult usaldusväärse ja tõelisena. Kuid minu lemmiktegelaseks selles filmis oli hoopis sirge seljaga Magda Goebbels (Corinna Harfouch).Kahju vaid, et filmi öösel näidati ning et ETV liigitas selle menufilmide sekka. Väärtfilm oleks vist arvates parem sõna.
imdb.com user rating on 8,5. Päris kobe :o)

The Butterfly Effect 2 on jällegi üsna nõrk film. See on järjefilmide paratamatu saatus. Esimesele eufooriale järgneb alati langus. Tegemist ei ole iseenesest mittevaadatava filmiga, kuid üldmulje jätab külmaks. Meeldis ainult mälestus esimesest Liblikaefekti filmist.

Aga tegelikult võiks hoopis teatrisse minna. Või näiteks oma suitsidaalse seminaritöö valmis kirjutada.

1 kommentaar:

olija ütles ...

Viimase lõigu mõtted on mõlemad väga head;) Esimest olen isegi mõelnud viimasel ajal.