teisipäev, mai 15, 2007

Miks see mind ei üllata?

"Venemaa president Vladimir Putin kirjutas märtsi lõpus alla ukaasile, mille järgi peavad meie idanaabri ametnikud hoiduma oma avalikes esinemistes määratlemast kaupade ja teenuste hindu välisvaluutas, teatas RIA Novosti. Samuti on ametnikel keelatud välisvaluutas hinnata kaupade ja teenuste hindu ning kõigi tasemete eelarvenäitajaid massiteabevahendite veergudel."

"Nn dollarikeelu idee käis möödunud aasta aprillis esmakordselt välja Ühiskondliku Palati (Kremli loodud nõukoda, mille enamiku liikmeid on määranud Putin. Nõukoja ülesanne on anda nõu kõrgemale täitevvõimule strateegilistes küsimustes) sekretär, akadeemik Jevgeni Velihhov oma kirjas riigiduuma spiikrile Boriss Grõzlovile.
Ajaleht Vedomosti kirjutas tollal, et oma läkituses osutab Velihhov vajadusele lammutada viimase viieteistkümne aasta jooksul venelastes juurdunud stereotüüp ebastabiilsest rublast."

"Rahandusminister Aleksei Kudrin nimetas pärast eelnõu esimest lugemist dokumenti absurdseks, majandusminister German Gref aga teatas, et eelnõu on mõttetu, kuna keelatud sõnade asemele leitakse kiiresti asendussõnad."

Reinart, Tiit. Venemaa uus seadus: ära iial ütle dollar? - Ärielu, aprill 2007, nr. 3, lk. 48-50.

Kommentaare ei ole: