reede, jaanuar 04, 2008

Bibliomaania

Selle jõulise sõna taha on tegelikult peitunud üks väike kirg. Kirg muretseda raamatuid. Aga mitte igasuguseid, vaid ikka selliseid, mille vastu on ka sügavam huvi.
Varasemast peaks juba teada olema, et tunnen sügavat sümpaatiat kõige selle vastu, mis valitses aastatel 1917-1991 Eestist ida pool ning üldse kogu Ida-Euroopas, pearõhuga Venemaal.
Uusaastakingitusena sai sedapuhku endale muretsetud Leonid Mletšini raamat KGB : riiklike julgeoleku organite esimehed. Paljastatud saladused (Varrak 2007). Teine trükk.
Ootasin seda raamatut kaua, otsisin seda samuti juba mitmest antikvariaadist (naiivitar) ning kirjastusestki.
Seda suurem on nüüd rõõm raamatut käes hoida.
Praegu veel sisu jagama ei hakka, aga aasta on tänavu eriti pikk. ;)

2 kommentaari:

Andu ütles ...

Rõõm näha, et meelelahutuseks on lugemine, kahjuks on raamatud kolimisel PITA ja lõppkokkuvõttes riiulil ainult imetlemiseks...

Kas oled leidnud Vikerraadio veebilehelt saate "Müstiline Venemaa" arhiivi? David Vseviovile meeldib pikalt-värvikalt rääkida inimestest ja see on huvitav ning parem, kui laskumine sealsetes võimukorides toimuva (tülgastavatesse) detailidesse.

Rika ütles ...

Pole siiani "Müstilise Venemaaga" kokku puutunud. Aga aitäh soovituse eest. ;)
Riiulis imetlemiseks on raamatud umbes 90-95% oma elueast. Õpikud natuke vähem. See ongi nende ülesanne, lisaks meie harimisele.