kolmapäev, jaanuar 17, 2007

Future is now

Kui Euroopas avatakse juba sel aastal esimesed vesinikutanklad (loomulikult tähendab see seda, et kuskil hakkavad ringi vurama ka autod, millest saavad tanklate kasutajad), siis kaua läheb aega, et esimesed vesinikutoitega autod ka Eestisse jõuavad?
Pakkumine: 5, 10, 15 aastat?

2 kommentaari:

alo ütles ...

vesinik on natukene ülehinnatud. tanklaid võivad nad ju avada, aga niiehknaa pole veel adekvaatseid masinaid, millel nendest kasu oleks.

pealegi, praegu pole paigas ka üldsegist see, mis kütusel tuleviku autod sõitma hakkavad, niiet tegelikult on hea, et kohe iga idee pardale ei karata d:

lontu lõvikutsu ütles ...

Vesinikul on vaid üks probleem - hoidmine. Juba mitu aastat tagasi oli juttu, et suurlinnade bussid hakkavad katusesse ehitatud vesinikutankidega ringi sõitma - just katusesse, et vähendada plahvatus/põlemis ohte. Vesinikku paigutatakse grafiidivõredesse, kus ta põleda ei saa. Tema tootmiseks saab kerge vaevaga ümber seadistada enamiku tuulegeneraatoreid (öelge milleks neid tuulegeneraatoreid muidu üldse ehitati? tuul on ju kõige püsimatum energiaallikas ja püsivuse tagamiseks peavad ahjud nagunii pidevalt paraleelselt küdema).