neljapäev, aprill 05, 2007

Mötted

Märtsi keskpaigas ilmunud Otsustajas on artikkel, millele tahtsin juba varem viidata, kuid veebiversiooni ootuses lükkasin seda aina edasi ja edasi. Ka täna pole veel artiklit kuskil näha, aga selle head sisu ei tahaks kuidagi vaid enda teada jätta.

Niisiis:
Artikli autoriks on Andres Oopkaup ning artikli pealkirjaks: Infrastruktuuriprojekt elavdab majandust ja liidab rahva.
Ilmumisandmed: ajakiri Otsustaja, märts 2007, nr. 19, lk. 12-15.

Sisu:
Autor teeb ettepaneku, et pärast Eesti Raudtee riigistamist võiks Eesti võtta oma uueks eesmärgiks riikliku infrastruktuuri arendamise, sest seeläbi satuksid nö elu vereringesse ka väljaspool Tallinnat ja Harjumaad olevad asustatud punktid/piirkonnad. Inimesed saaksid hakata kaugemalt pealinna tööle käima, aga samas lapsi roheluses kasvatada. Autosid poleks ka nii palju ning see annaks asjale loodust säästva aspekti. Maapiirkondadesse investeeritaks lisanduvate elanike "tarbeks", mis annaks seni mahajäänud piirkondadele võimaluse end jalgadele ajada.

Minu arvates oleks selle idee teostumise kõrval üheks lisaväärtuseks seegi, et võib-olla väheneb siis ka arvamus, et normaalne elu lõpeb koos Tallinna linna piiriga.

Lisaks esitab autor veel paar head mõtet/soovitust, mis aitaksid Eestil edasi rühkida.

Soovitan soojalt läbi lugeda. Isegi kui tekst ei pruugi meeldida, laiendab see silmaaluseid ringe ning võib-olla sunnib ajurakke ka liigutama.

PS! Ei vastuta esitatud kokkuvõtte 100% vastavuse eest tekstis tooduga, sest kokkuvõte on kirjutatud hulk aega pärast teksti lugemist mälu järgi. Siiski peaks mõte sama olema.

Kommentaare ei ole: