reede, juuni 06, 2008

Peaaegu..

Eksam aines ajaloo allikad ja uurimismeetodid on veel jäänud, siis on eksamid selleks semestriks lõppenud. Aga sellest ajast lahutavad mind lõputud leheküljed ajaloost, ajaloofilosoofiast, iseseisvuse tekkest ja selle tõlgendamisest jms.
Kevadsemester on olnud tunduvalt raskem kui eelmine. Just sisulises mõttes, sest koduste tööde arv kasvas, rohkem tuli kirjutada pikki tekste ning arvamust avaldada (ning seegi pidi olema läbi mõeldud ja analüüsitud, et mida ja kellele avaldada). Pidev laveerimine.
Kodutööde tabel näis olevat lõputu - teed ühe töö ära, kolm uut tekib asemele.
Väsimus tahab siiani võimust võtta, aju tahab puhkust. Nii polegi väga harvad need õhtud, mil kell 22 avastan, et olen tuima näoga neli tundi telerit vaadanud. Magistritöö kirjutamine tundub selles perspektiivis praegu küll ületamatu raskusena.

Õnneks on suvi ees ning puhata saab ka. Ehk jõuab isegi kodus jälle korralikult koristada. Stiilis: aknad ka puhtaks!

Üht on see semester juurde andnud - maailmavaade on paar kraadi avardunud. Mõningatele teemadele lähenen nüüd juba mõtlikumalt ja (allika)kriitilisemalt kui varem ning kõik ei tundugi alati nii must-valge olevat. Kool on hea!

Muide, Priit, kas sul on kraad juba käes? ;)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas tohin soovitada õhtusse punnitamise asemel hoopis kell 8 raamat nurka visata, teha üks rattaring, dushi alla ja unele...

Rika ütles ...

Tänan soovituse eest. Ratta selga tahaks küll, aga ma põhimõtteliselt ei taha Tallinnas rattaga ringi vurada. Vanadusega koos on hirm sisse tulnud (eriti kui vaadata (hull)julgeid, kes liikluses peavad autodega-bussidega mõõtu võtma). Mujal võiks küll :)
Aga muidu on kell 8 kõige magusam õppimise aeg!

suusaunt ütles ...

ehkki küsimusest ei selgu täpne adressaat, luban siiski endale luksust vastata : jah!