kolmapäev, august 23, 2006

Mida ma siis tegelikult teen..

Täna on tööl veidi lahedavõitu, mistõttu saan veidi ka oma tööd kirjeldada.
Hetkel istun 5. korruse lugemissaalis ning "teenindan" lugejaid. Nii palju kui neid on - kell 13:05 umbestäpselt 5. Enamik inimesi eelistab arvuteid kasutada (infoajastu!).

Aeg-ajalt tuleb mõni lugeja üsna mureliku näoga küsima, et kust oleks võimalik ... teema kohta raamatuid leida või on tal juba nimekiri valmis tehtud - vaja ainult üles otsida.
Mõnikord ostetakse ka koopiakaarte või prinditakse lehti välja, aga seda eriti tihti ei juhtu (võib-olla on asi ka selles, et samal korrusel asuv "koopiakeskus" on üsna populaarne).

Lugemissaalis bibliografeerin enamasti ajakirju (hea rahulik), harva ka ajalehti. Veel harvem teen muud ajutööd (nt. blogide lugemine). MSNi küll kasutada ei lubata, aga see on ülimalt mõistetav - hajutab tähelepanu ning jätab teenindaja halba valgusesse.

Aga lugemissaalis käib ka nö mitte eriti distsiplineeritud isikuid: enamik kõneleb üsna vastutustundetult mobiiliga teiste lugejate kõrval, aga on ka ekstreemsemaid näiteid,mil inimesed lihtsalt omavahel valjuhäälselt lobisevad.

Aga vist juba teadsite, et vähemalt pooled raamatukogu külastajatest on nö püsikunded? ;o)

2 kommentaari:

olija ütles ...

Kas on ka välja kujunenud mõni lemmik püsikunde, kes on eriti meeldiv ja positiivne tegelane?

Rika ütles ...

mitte väga; aga siiski on mõned näod, mida on siiralt hea näha (2-3)..