reede, oktoober 20, 2006

Nõrkus

Nõrkustega on nii ja naa. Mõnikord sobib neid tunnistada, teinekord mitte.
Eile kehtis esimene variant.
Nimelt ei suutnud ma kiusatusele vastu panna ning vaatamata jätta Danny Boyle'i lavastatud filmi 28 Days Later. Niiviisi käitumine oleks väikestviisi patt olnud :)

Esimest korda nägin filmi loetud aastad tagasi kui Vincentiga kinomaratoni tegime. Juba siis jättis see mulle kustumatu mulje. Heli, spets operaatoritöö, vahelduvad õhustikud. Veidike horror, aga ainult pimedas või kinosaalis. Vaataks veel. Ja nüüd oli juba parem vaadata, sest Selena osatäitja tuli tuttav ette (mängis ta ju ka filmis Miami Vice).
Üks teema, mida film käsitleb - inimeste kadumine (hävimine/suremine jne) - on ka varem praktiseeritud. Esimesena tuleb kahtlemata meelde noortesari The Tribe, millega mõnda aega tagasi ka kohalikke noori õnnistati.


Kuid mind panid mõtlema hoopis apsud, mida filmis nägin. Näiteks:
Factual errors: The fighter jet in the end is supposed to belong to Finnish Air Forces. However, it has Danish markings, not Finnish. Et.. miks soomlased ellu jäid?
Continuity: When they are leaving London they stop off at the super market for food, when inside the store it is clearly illuminated by artificial lighting although there is meant to be no power in the city then when they leave there is a shot from outside which shows the shop in complete darkness. Kes filmi tegijatest vastutab selle eest?

Kommentaare ei ole: